آواژه
ارائه خدمات روانشناسي

علائم اعتياد به هروئين با گذشت مدتي پس از مصرف آن به طور مكرر، مشهود خواهد شد. هروئين باعث بروز تغييراتي در مغز شده كه هم در سلامت روان و هم در سلامت جسماني موثر است. هروئين جزو مواد مخدر افيوني بوده كه از خشخاش تهيه مي‌شود. اين ماده بسيار اعتيادآور است و معمولا به شكل هاي مختلفي وجود دارد. يكي از اشكال آن مانند پودر سفيد يا قهوه اي است و نوع ديگر آن قيرسياه وچسبناك است. همچنين اين ماده به روش هاي مختلفي نيز مورد استفاده قرار مي‌گيرد. اين ماده، اثربخشي بالايي داشته و به سرعت نشانه هاي آن در فرد مصرف كننده ظاهر مي‌شود. در او ايجاد وابستگي كرده و عوارضي را ايجاد مي‌كند. بهتر است افراد در اين مورد اطلاعات كافي داشته تا از بروز مشكلات ناشي از آن جلوگيري كنند.

براي دريافت مشاوره در زمينه علائم اعتياد به هروئين مي توانيد با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي آواژه از طريق شماره  02191002360 و يا از طريق تلفن هاي ثابت منزل با شماره 9099070354 تماس بگيريد.

منبع: علائم اعتياد به هروئين

علائم اعتياد به هروئين

هروئين جزو اپيوئيدها بوده و در اين خانواده جزو قوي ترين مواد مخدر است. علائم اعتياد به هروئين وديگر مواد اين خانواده، شامل تغييرات رفتاري كه زندگي فرد را به طور كلي دچار تغيير مي‌كند. با اينكه بعد از مدتي نشانه هاي مصرف اين ماده در افراد مشخص مي‌شود؛ اما گاهي بدن نسبت به آن مقام شده و حتي نشانه اي ظاهر نمي‌شود. در چنين شرايط فرد فقط براي جلوگيري از بروز عوارض ترك هروئين مصرف كرده و هيچ لذتي تجربه نمي‌كند. در اين مقاله به بررسي نشانه هاي مصرف اين ماده و همچنين عوامل موثر بر آن خواهيم پرداخت.

نشانه هاي مصرف هروئين

به طور كلي اعتياد و مصرف مواد مخدر نشانه هايي را در افراد ايجاد مي‌كند. علائم اعتياد به هروئين نيز هم جسماني هستند و هم رواني. برخي از نشانه ها براي مدت زمان كوتاه و برخي ديگر براي طولاني مدت ادامه خواهند داشت. بعضي از اين نشانه ها شامل موارد زير مي‌شوند.

🔽بي ثباتي خلق و خو

🔽افسردگي و انزوا

🔽بروز مشكلات مالي و خانوادگي

🔽بروز مشكلات جنسي

🔽اختلال در خواب و اشتها

🔽آثار سوزن وكبودي بر روي بدن

گاهي علائم تنفسي و همچنين ضعف و از دست دادن هوشياري نيز ظاهر مي‌شوند كه براي برطرف كردن آنها افراد بايد از پزشك كمك بگيرند.

مدت زمان ماندگاري هروئين در بدن

مدت زمان مصرف هروئين به روش هاي تزريق، استنشاق و دودكردن، متفاوت خواهد بود. همچنين اثربخشي آنها نيز متغير است. زمان ماندگاري، به ميزان دوز مصرفي و متابوليسم بدن بستگي داشته؛ اما به طور كلي تا مدت ها در بدن باقي مي‌ماند. با مصرف مقادير كم آن اين ماده يك الي دو روز در بدن باقي مي‌ماند. اما در صورت مصرف آن به صورت مكرر و طولاني مدت، با هر بار مصرف، اثر آن تا يك هفته باقي خواهد ماند.

عوارض مصرف هروئين

همانطور كه پيش تر هم گفته شد؛ مصرف هروئين، براي طولاني مدت، علاوه بر ايجاد اعتياد در فرد، عوارض زيادي را ايجاد مي‌كند. با بروز علائم اعتياد به هروئين، علاوه بر ايجاد تغييراتي در ساختار و عملكرد مغز، فرد اگر از روش تزريق براي مصرف اين ماده استفاده كند؛ در معرض ابتلا به بيماري هاي عفوني شديد مثل HIV ، هپاتيت B و C قرار مي‌گيرد.

سلامت روان فرد مختل شده و از لحاظ جسماني نيز سيستم ايمني ضعيفي خواهد داشت. بيماري هاي كبد، مشكلاتي عضلاني، بروز مشكلات قلبي، اختلال در سيستم گوارشي و…همگي از عوارض طولاني مدت مصرف اين ماده هستند.

لوازم مورد استفاده براي مصرف هروئين

افرادي كه به اين ماده اعتياد دارند؛ معمولا مجبور به حمل و نگهداري برخي از وسيله ها براي مصرف هروئين هستند. پس از علائم اعتياد به هروئين به اين ابزارها نيز مي‌توان اشاره كرد. برخي از آنها شامل ني، سرنگ، قاشق سوخته، فويل آلمينيومي يا پوست آدامس، گلوله هاي پنبه يا گوش پاكن، بطري آب و يا درب بطري، لوله خودكار، كپسول هاي خالي دارو، بندكفش يا كش و پلاستيك هاي كوچك، مي‌شوند. اطرافيان و يا خانواده با مشاهده اين وسايل در اتاق، جيب و يا كيف افراد، بايد رفتارهاي او را زير نظر گرفته و در اين راستا اقدام كنند.

درمان وابستگي به هروئين

راه هاي زيادي براي يرطرف كردن علائم اعتياد به هروئين و همچنين ترك آن وجود دارد. اما به طور كلي اين ماده به دليل خطرات زيادي كه براي افراد ايجاد مي‌كند؛ در زمان ترك نيز افراد را با مشكلات زيادي روبرو مي‌كند. قطع ناگهاني مصرف، روش صحيحي نبوده و افراد بايد براي ترك آن از يك پزشك متخصص و روانشناس كمك بگيرند.

📌دارودرماني

فرايند ترك هروئين بايد با مصرف داروهايي همراه باشد. مصرف دارو در اين دوران عوارض جانبي مصرف هروئين را تا حد زيادي كاهش خواهد داد. البته افراد براي مصرف دارو بايد از پزشك كمك بگيرند و تحت نظر باشند. برخي از داروهايي كه در اين دوران براي افراد تجويز مي‌شوند؛ شامل متادون، بوپرنورفين، نالوكسان و نالتركسون مي‌شود.

متادون خود يك ماده افيوني بوده و براي ترك اعتياد به مواد زيادي تجويز مي‌شود. اين ماده خود نيز مي‌تواند اعتياد آور باشد. به همين دليل افراد بايد در مورد مصرف آن حتما با پزشك مشورت كنند.

📌رفتاردرماني

رفتار درماني و به طور كلي استفاده از روش هاي روانشناختي براي ترك اعتياد به هروئين، ضروري خواهد بود. در واقع بخشي از وابستگي افراد معتاد، رواني است. به همين دليل بايد در اين دوران از يك روانشناس كمك گرفته و اقدامات لازم را انجام دهند. ترك مواد مخدر آسان نيست و افراد پيامدهاي رواني زيادي را تجربه مي‌كنند.

به همين دليل بايد در اين راستا به سلامت روان خود نيز اهميت بدهند. براي مثال يكي از مشكلاتي كه افراد مبتلا به اعتياد تا مدت ها پس از ترك تجربه مي‌كنند؛ افسردگي است. آنها مي‌توانند با شركت در جلسات گروه درماني و همچنين گرفتن مشاوره ، اين مشكل را حل نمايند.

📌ترك اعتياد در خانه

بسياري از افراد به دليل برخورداري از شرايط ويژه، ترك اعتياد در خانه را انتخاب مي‌كنند. اما اينكار شرايطي دارد كه خانواده بايد آنها را فراهم كنند. همچنين تحت نظر بودن در اين دوران نيز بسيار مهم است. با اينكه افراد در كلينيك هاي ترك اعتياد حضور ندارند؛ اما بايد همواره از يك پزشك و روانشناس كمك گرفته، تا اين دوران را راحت تر پشت سر بگذارند.

تشخيص اعتياد به هروئين

با اينكه با اطلاع از علائم اعتياد به هروئين مي‌توان اعتياد به اين ماده را در افراد تشخيص داد؛ اما معمولا اعتياد به مواد ديگر نيز علائمي تقريبا مشابه با اين ماده داشته و يا حتي برخي از بيماري ها نيز باعث بروز چنين نشانه هايي در افراد مي‌شوند. به همين دليل بايد براي تشخيص دقيق اعتياد به اين مواد از پزشك و همچنين انجام آزمايشاتي در اين زمينه كمك گرفت. معمولا تست هاي اعتياد در غالب آزمايش خون و يا ادرار هستند و دستور آنها توسط پزشك انجام مي‌شوند.

سخن پاياني

افراد بايد علائم اعتياد به هروئين را جدي گرفته و به موقع براي آنها اقدام كنند. اعتياد قابل ترك و درمان است. اما اگر افراد دير متوجه اين موضوع شده و يا در مورد آن كاري نكند؛ عوارض بدتري در انتظار افراد خواهد بود. ترك اين ماده هم در كلينيك هاي ترك اعتياد و هم در خانه امكامپذير است. بهتر است در اين مورد اطلاعات كسب كرده و به نشانه ها دقت كنيد. در اين زمينه بايد از يك پزشك متخصص و روانشناس كمك گرفته و اقدامات خودسرانه بپرهيزيد.

براي دريافت مشاوره در زمينه علائم اعتياد به هروئين مي توانيد با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي آواژه از طريق شماره  02191002360 و يا از طريق تلفن هاي ثابت منزل با شماره 9099070354 تماس بگيريد.

منبع: علائم اعتياد به هروئين

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1402/6/28  ] [ ۲۲ ] [ avaje ] [ ]
[ ]
.: Weblog Themes By sitearia :.

درباره وبلاگ

نويسندگان
نظرسنجی
لینک های تبادلی
فاقد لینک
تبادل لینک اتوماتیک
لینک :
خبرنامه
عضویت لغو عضویت
پيوندهای روزانه
لينكي ثبت نشده است
پنل کاربری
نام کاربری :
پسورد :
عضویت
نام کاربری :
پسورد :
تکرار پسورد:
ایمیل :
نام اصلی :
آمار
امروز : 0
دیروز : 0
افراد آنلاین : 1
همه : 0
چت باکس
موضوعات وب
موضوعي ثبت نشده است
امکانات وب